Dormio Resort Dousberg

Op de heuvel van Dousberg ligt sinds enkele jaren een prachtig Resort, genaamd de Dousberg… Een mooi vakantiepark is het geworden. Foto’s zijn van maart 2022

Mestreech langs de Moas

In het gouden uur genomen foto’s aan de westkant van de Maas rond de St. Servaasbrug met bewerkte luchten voor meer sfeer…

Maastricht herfst 2021

Zie de herfst in het Stadspark, langs de Jeker en in het Jekerdal

Maastricht bij nacht 2021

Bijzonder plekjes In Maastricht in de avond gefotografeerd.

Sjoen Mestreech in 2021

Verschillende foto’s van de mooiste plekjes van Maastricht

Rustig Vrijthof tijdens Koningsdag – 27 april 2020

Het normaal altijd bruidende Vrijthof is de rust tenzelf op Koningsdag.

75 Jaar bevrijding Maastricht – 14 september 2019

Colonne legervoertuigen door de Grote Gracht

Cokesfabriek Maastricht in 2014

De Cokesfabriek aan de Cabergerweg was jaren lang een vervallen plek in het Bosscherveld. In oktober 2014 kreeg een aantal Fotrega fotografen de gelegenheid om foto’s te maken in het vervallen pand. Het pand is in 2020/21 volledig gerestaureerd.

De Eiffel Sphinx Maastricht in 2014

De Eiffel aan de Boschstraat in Maastricht, is een markante gebouw die sinds 1928 dienst heeft gedaan voor het produceren van Sphinx Sanitair. In februari 2014 kreeg ik de gelegenheid om een rondleiding bij te wonen. Het geeft een beeld hoe leeg het huidige studentenhotel er destijds van binnen uit zag.

De Ketelfabriek Bassin Maastricht in 2014

De ketelfabriek was vroeger de elektriciteitscentrale voor de fabrieken rondom het Bassin (KNP, Sphinx). In 2016 werd deze verbouwd tot filmhuis. Sindsdien is filmhuis Lumière hierin gevestigd. De foto’s geven een indruk van de vervallen ketelhuizen in januari 2014.